Snabbisar - Till Josefine
Snabbisar :
Ingredienser:
räcker till ca 30 st.
3 dl havregryn
300 g smält smör
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 st ägg
Kolakräm:
125 g smör
1 msk kakao
1,5 dl strösocker
½ msk vetemjöl
3 msk vispgrädde
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till kakorna med det smälta smöret. Rekomenderar att göra kakorna i aluminiumformar då kakan lätt fastnar i pappersformar. Rulla kakorna till bollar, lägg i formarna och tryck till.
Förgrädda i 175° grader i 12 minuter.
Om kakorna inte sjunker ihop i mitten när ni tagit ut dem ur ugnen, så kan man trycka till lite med en tesked så där finns en liten "grop".
Kolakrämen: blanda allt i kastrull. Koka på spisen tills sockret smällt.
Häll kolasåsen i formarna och grädds ytterligare ca 3-5 min.
Kakorna är allra godast om dem får stå i frysen, och äts halvfrösna!
Skäms på mig, men bilden är tagen ifrån google!

Jag får besök i göteborg av mamma, syster och bror och då ska jag testa att baka dessa :D