En bra dag!

God kväll ifrån soffan.

Idag har vart en riktigt bra dag! En arbetsintervju avklarad, ett annat möte avklarat och fika hos svärmor.
Nästa vecka blir en full vecka på förskolan för Loke, då jag börjar min provanställning. Håll tummarna för mig!

Tänkte strax kolla de allra nyaste avsnittet av "Hart of dixie". Till det tänkte jag hälla upp ett glas julmust, äta kärleksmums och tända ljusen.

Hoppas ni har en fin kväll ❤

Fortsättning på receptet

Hej & hå.. Där gick något snett. Här är tillvägagångssättet :

2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyer: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och strö på kokisflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

Kärleksmums

Riktigt gott recept på kärleksmums, anpassat för långpanna.

Botten
250 gram smält smör eller margarin
5 dl socker
5 st ägg
3 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker


Glasyr
100 gram smör eller margarin
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt kaffe
2 msk grädde
1 tsk mjöl
1 msk strösocker


Garnera med kokosflingor.


Gammalt blir nytt

Idag på förmiddagen hade jag så sjukt tråkigt, så jag målade lite. Det blev knivstället och en bricka som fick agera offer. Blev ganska nöjd :)

Hann även åka lite finbil med pappa för att göra veckohandling. Så nu va denna veckans nöje avklarat haha. I helgen vankas två stycken kalas då två av mina kusiner fyller år. Så helgen är spikad.

Nu kryper de i benen på mig så får nog bli en promenad tror jag minsann.

Urladdad..

God morgon!

Här har vi vart vakna inte mindre är 3 gånger inatt. Två av dem för att någon vill ha välling. En gång är okej, men inte två haha. Om en stund är det dags att ta Toker till förskolan, och jag ska väl göra som nästan alltid.. Städa och söka jobb..

Näe nu har kaffebryggaren vart klar en stund och de är dags för lite morgonmys framför "Nicke nyfiken".

Blev inga bullar igår förresten, någon som har tips på något gott att baka idag? :)

Gårdagens rester och regnrusk

Gårdagens gryta står återigen på spisen, och klyftpotatisen befinner sig i ugnen. Loke diskar och jag sitter på en stol bredvid.

I förmiddags ägnade vi oss åt att måla med diverse färger och lyssnade på julmusik, på tok för tidigt I know! Sedan begav vi oss över vägen till grannarna för lek, bus och bråk haha. Båda dessa grabbar är inne i en period då dom ska ta saker ifrån varandra heeeela tiden, tokfisarna.

Sedan tror jag att ett bullbak står på schemat, möjligen rensa alla skåp. Detta vädret ger ju egentligen väldig bra tillfälle att få tråkiga saker gjorda, men också en anledning att slappa i soffan...

Snabbisar - Till Josefine


Snabbisar :

Ingredienser:
räcker till ca 30 st.
3 dl havregryn
300 g smält smör
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 st ägg

Kolakräm:
125 g smör
1 msk kakao
1,5 dl strösocker
½ msk vetemjöl
3 msk vispgrädde

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till kakorna med det smälta smöret. Rekomenderar att göra kakorna i aluminiumformar då kakan lätt fastnar i pappersformar. Rulla kakorna till bollar, lägg i formarna och tryck till.
Förgrädda i 175° grader i 12 minuter.
Om kakorna inte sjunker ihop i mitten när ni tagit ut dem ur ugnen, så kan man trycka till lite med en tesked så där finns en liten "grop".
Kolakrämen: blanda allt i kastrull. Koka på spisen tills sockret smällt.
Häll kolasåsen i formarna och grädds ytterligare ca 3-5 min.

Kakorna är allra godast om dem får stå i frysen, och äts halvfrösna!

Skäms på mig, men bilden är tagen ifrån google!

Ny vecka

God morgon!

Första koppen nere, pigga och alerta! Eller?!...... Inte!

Adde va glad igår kväll, han slutar ju minsann en timme tidigare idag, med tanke på att vi ställt om klockan. Haha, jag lät han tro de, med hopp om att han faktiskt bara skojade med mig.. Man vet dock aldrig med han.

Idag står inte mycket på schemat, är de sånhär skitväder hela dagen blir det iallafall inte något lekparksbus. Denna mamman måste skaffa gummistövlar och regnställ så jag slipper ha dåliga ursäkter som "jag har inga bra kläder"!!
Fast först ett par termobyxor och vinterkängor, längtar efter snö! Otroligt nog, de gör jag aldrig annars. Men i år har jag Loke att skylla på, pojken måste ju få åka pulka, och mamma ska visa! ;-)

Näe, dags för uppryckning ❤

Silviakaka

Silviakaka

2ägg
2dl socker
1dl vatten
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver

glasyr

75g margarin
1dl stösocker
2tsk vaniljsocker
en äggula iröres
riven coccos

vispa ägg o socker pösigt, häll i vattnet vispa till snabbt häll i mjölet o bakpulvret rör om. Häll smeten i en smord o bröad kakform. Sätt in i ugenen i 175grader, i 30 minuter. Under tiden rör du i hop glasyren i en liten kastrull och när kakan är färdig häller du den över kakan och strör över coccos flingor.
Denna kaka går att göra även på långpanna men då måste receptet fördubblas. coccosen kan uteslutas om man inte tycker om det.

/ recept ifrån tasteline.

Kvälls mys!

Rena och fina efter kvällsbad sitter vi i soffan och kikar på Lokes nya film "Nicke nyfiken". Verkar vara en ny favvis minsann tror jag. Har varit en sväng på lekparken med våra vänner Malin & Leia.

Idag stod sambon som vanligt för söndagsmiddagen som oftast är någon form av gryta. Idag - en gräddig köttgryta med en touch av senap, mums!

Om en stund är de läggdags för plutt och då åker kvällsgott fram, solsidan som gäller även här hemma ikväll. Lite glass och chips tänkte jag unna mig. Möjligen en liten bit av silviakakan jag bakade tidigare idag också... Ha en fin kväll/ mvh fettot ❤

Redo för vinter!

Nu har vi allting utom ett par tjockare vantar till plutten, sedan är vi redo för snön! Mamman behöver en ny vinterjacka, har fortfarande min långa jacka jag köpte när jag va gravid, som dessutom är en ridjacka! Haha

Frostig morgon

God morgon!

Här sitter jag i icke, lugn och ro med kaffekoppen i högsta hugg. Ute är de riktigt fint idag, alla träden är fulla av frost och himlen skiftar i fina färge och termometern visar -4.

På bara en halvtimme har Loke förvandlat lägenheten till ett riktigt kaos. Leksaker högt och lågt, till och med i slasken har han kastat endel. Buse!

Om en stund är de dags att väcka Jessica, då får vi se vad vi hittar på. Vädret ser ju lovande ut iallafall.

Kinamat

God kväll på er :-) kul att så många kikat in idag måste jag säga!

Här har vi precis kommit hem efter ett resturangbesök, kinamat som jag sa i morses. Nu ska vi nog duka upp lite gott här hemma och slänga oss i soffan innan läggdags.

Vi har även hunnit med en lång stund ute i de sköna vädret med massa lekparksbus och upptäcktsfärd.

Ha en fin kväll ❤

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3958774/images/2012/pic_508c1c6ae087c3376af06a06.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3958774/images/2012/pic_508c1c74e087c33761a6413b.jpg" class="image">

Laxsoppa

Idag blev de återigen en måltid som blev lite sen... Dagens lunch bestod av en enkel laxsoppa.

Ingredienser:

grönsaksbuljong                                                                                                                                                 senap
Lax
Potatis
Morot
Hackad spenat
Gul lök
Vitlök

(pepparmix,paprikapulver,vitpeppar,salt)

Lördagsmorgon

Morrn morrn!

Sitter tillbakalutad i soffan och njuter av att höra stressen som pågår i köket, för denna gången är det inte jag som har ett troll hängandes i byxbenet, eller små händer som försöker ta allt som finns på bänkarna. Lyx! Haha

Natten har vart bökig, som de senaste nätterna varit de närmsta månaderna. Hoppas det vänder snarast, innan påsarna övertar hela mitt ansikte!!

I eftermiddag väntas lite kinakäk och kanske en öl till det, men tills dess - slappa! Och fortsätta dricka kaffet jag just hällt upp. Ha en fin dag ❤

Fredagens sena middag.

Här hemma bjöd jag på en otroligt sen, men god middag. Vanligt, enkelt och gott!

Potatisgratäng, kotletter och kall beasås. Kvaliteten på bilden skyller vi på vintermörkret 😉

Oct. 26, 2012

I helgen väntas jobb, (Och på tal om jobb så har jag precis sökt några stycken, håll tummen! :) ) men tills dess tänker jag slappa, slappa, och slappa! Kanske städa upp lite också, det är nog ENDA fördelen med att inte ha något jobb på veckan. Att slappa alltså! Några mer fördelar finns där inte.

Laddar just nu upp med lite sen frukost, så att jag orkar ligga still sedan lixom.



Ps. Ni kan väl se till att stackars kossan inte äter ihjäl sig?? 😉

Nystart

Japp, nu blev det som de blev här ja... Jag har bloggat sedan 2008, men någonting fick mig att sluta. Sedan dess har det inte gått en dag utan att jag tänkt på att blogga. Varje gång jag fotar någonting (fotar allt) så tänker jag "men detta blir bra till bloggen", så, ja... here I am!

Vi får se hur jag fixar detta denna gången, men allting är värt en andra chans- Det är trots allt väldigt skönt att få ventilera tankar och funderingar någonstans... varför nöja sig med Instagram och Facebook liksom, haha.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0