Gravid v38

Här vart de tyst ja! ...

Försöker just nu ( okej sitter bredvid) få Loke att sova, han föredrar att somna i soffan & det får han! Vi har haft en kanondag med bad & fint sällskap och hunnit med en kvällspromenad med ytterligare fint sällskap.

Idag var vi hos Mvc, allting såg fint ut. 10kg blankt har jag gått upp, hjärtljuden låg på 144 och sf på 33-34. Sen har vi skrivit förlossningsbrev/önskemål. Något som va viktigt för mig denna gång är att jag inte vill ha vård av någon vän eller bekant. Denna situation känns väldigt intim och privat, och önskar att dela de med endast familj, vänner och för mig helt okänd personal. Så det kändes som ett bra beslut, sedan har vi även dokumenterat min rädsla för upprepningar utav förra graviditeten (stor blodförlust och sängliggandes i 2 dagar tills jag äntligen fick 3 påsar blod), samt lite annat smått. Denna gången känner jag mig också väldigt lugn inför förlossningen, inga speciella tankar eller förväntningar utan vi tar det i den takt det kommer.

Annars mår jag sådär, ischias utan dess like, gör förbannat jävla ont rent ut sagt. Hela benen viker sig för mig, tacka gudarna för att det inte är vinter & isgator ute!!!

Nu däcka minimannen här, så nu tänkte jag krypa ner bredvid Adde som kom hem idag ❤

Bad

Hello!


Efter ett samtal till 1177 igår så vågade vi oss på ett bad idag. 3dagarsfeber är uteslutet. Och idag är 3e dagen feberfri.

Loke gillar verkligen att leka vid vattenkanten, och bara plaska, ända gången han inte bara sticker haha. Jag fick även passat på att bada, första "doppet" för i år haha, sådär lagom kallt trots 20 grader i vattnet. Loke fångade även en kräfta med sin morfar, som vi var där med. De va spännande haha

Vi sitter och funderar på middag här hemma, Loke röstar för korv, kul middag en fredagskväll! Jag vill ha tacos, eller en god köttbit. Får väl se vem som vinner haha

Sooool

God morgon!

Här börjar vi som vanligt dagen med full fart... Har en unge som absolut inte kan ha tråkigt, utan de ska visas och göra saker HELA tiden!

Idag skiner solen, hoppas de håller i sig. Ska iväg till affären och hämta ut ett paket sedan, och förhoppningsvis blir vi ute mycke i detta fina väder. Problemet är ju bara dedär med kläder haha, allting sitter antingen som ett korvskinn eller som ett tält.

Nä nu får jag ta och underhålla monstret innan han stör grannarna med sina dubbelhopp, kullerbyttor eller sitt spring haha.

Ha en fin dag ❤


Förresten, idag har vi gjort 90% av graviditeten.

Livlig förmiddag

Gaaaah, en dag man vill slita av sig håret!!! Haha, sicken onge till att trotsa. Redan klockan 8 i morse va både mitt tålamod och min ork som bortblåst. Älskade unge som kan ha så mycke energi alltså, och utan hörsel är de ingen höjdare haha..

En sväng på Ica Maxi är avklarad och jag ska precis laga lunch, i lugn & ro för Loke åkte med sin mormor hem under tiden. Dem kommer allihopa här om 40 min och käkar, mycke roligare att laga mat när vi blir fler som äter. Blir enkelt - köttfärsås och pasta.

Senare händer minsta möjliga ❤

BBväskan

Dagarna rullar på här, sakta som vanligt.. De senaste 2-3 veckorna har vart så sega, men endå snabba ( haha?!) hur de nu går till.. Denna veckan har vi 3dagarsfeber på besök här hemma, en riktigt gnällig lite kille som har både feber, hosta, snuva, dålig mage och blåsor i munnen.

Idag har jag plockat fram lite kläder som ska med till BB. 2 ombyten till lillan, och 2 IFALL IFALL hon blir en pojk haha... Blir hon tös som de är sagt så får hon ha klänning på hemfärden. Om de blir pojk endå, så har ja inte alls nå speciellt fint att ha på hemfärd haha... Hoppas bara behöva en uppsättning kläder, vill gärna kunna åka hem till Loke så fort som möjligt med tanke på att Adde förmodligen inte kommer vara hemma.. Med tanke på hur de blev under förlossningen med Loke så tänker jag att de är lika bra att va förberedd på att få stanna 3 dagar. . 2 av mina fina vänner har som jag nog sagt tidigare, "jour", så ensam blir jag inte på förlossningen. Två fina stöd, så får väl se vem av dom det blir.

Nu tänkte jag mig att vi ska bädda ner oss i sängen här framför en film, god natt ❤

En bra dag!

God kväll ja!

Här håller jag på att försöka SLUTA vräka i mig chips ur skålen, går sådär ;)
När Loke somnat tänkte jag plocka fram godispåsen som Adde "överraska" mig med förut.. Jäkla tur att han jobbar borta på veckan för han är en riktig gottegris & de är ju lite svårt att stå emot allt gott just nu haha.

Hur mår vi då? Jo, inge bra! Åkomma på åkomma dyker upp och snart vill jag bara lägga mig ner och sova tills de är dags... Men v36 är vi ju i nu, och lillan ligger fixerad & icke ruckbar. Strax under 9 kg har jag gått upp i vikt och de får va godkänt. När ja vänta Loke gick jag från 59-81 kg, då jag vägdes sista gången V40... Tänk då att jag gick 2 veckor till då nästan haha, vågar inte gissa!! Hur som, v37 är hon välkommen ut i världen vår prinsessa!

Vi har haft en kanondag, "bad" och strandhäng med Loke & Emma. Avslutade med ett par timmar hos Lokes mormor. Hoppas vi får sova gott inatt, ni med!

Adde lagade en riktigt god middag förut - alldeles perfekt tillagad ryggbiff, sallad, Klyftisar och massa sås. Underbart! ❤

Glutenfri Banankaka

Måste tipsa om en kanongod Banankaka jag hittade på bloggen :
http://bageriglutenfri.blogg.se/

2 övermogna bananer
50g smör
2 ägg
2 dl socker
3dl glutenfri mix
0,5 dl mjölk
2tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Hon kryddade sin kaka efteråt, men jag valde att ha i lite kardemumma i smeten också, kanske 0,5 krm!

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan mer i äggsmeten. Häll i smöret och den mosade bananen samt mjölken. Smöra och bröa ( glutenfritt givetvis) en form och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter i 175 grader.

RSS 2.0