Segt

Hejsan!

Här går allting väldigt segt, och allting är väldigt tråkigt! ... Jag avskyr när de känns som om livet lixom står still. Jag vill ha (riktig) sommar, semester och massor av skoj planerat. NU!

Annars mår vi bra, så länge jag inte jobbar så är mina förvärkar lugna. Men jag är ju vikarie så de kan vända fort. Loke börjar bli förkyld också tror jag, väldigt snuvig. Vi får absolut inte smittas nu bara, vi ska på bröllop på lördag nämligen. Våra fina vänner Zandra & Mattias ska efter väääldigt många år tillsammans äntligen få bli man & hustru :)

Nu ska ja hoppas på att Loke strax somnar så jag kan bege mig till affären och handla lite. Adde är sjuk & hemma så därför väntar jag tills Loke somnar så ja kan åka själv utan gap och skrik haha.

Ha de fint ❤


Jäkla app....inlägget skulle publicerats i morses!

V30 Mvcbesök

Hejsan!

Här har vi hunnit med det mesta redan, till och med en långpromenad till affären. Ska strax försöka få Loke att vila en stund, och då tänkte ja köra 2 maskiner tvätt.

Igår va jag på Mvc för en kontroll.
Vikten ligger nu på 6kg+, ett sf mått på 28 och lillans hjärtljud låg på 156. Först kunde vi inte hitta henne haha, hela magen gungade och hon ville inte alls ligga still. Men tillslut så! :)
Jag har haft väldigt mycket jobbiga sammandragningar sedan jag började jobba så det blir förmodligen en sjukskrivning för min del, men jag ska ge de 2 veckor till tänkte jag och se om de blir bättre. Hälsan ska gå först men jag tycker ju de är så kul på jobbet, kommer bli tokig om jag redan ska gå hem..

Tänkte visa sen vad som kommit på posten :)

Tvätt & mysdag

Hallå!

Som vanligt när jag bloggar (har tid att) sitter jag i soffan. Loke kollar barnprogram och jag vilar fogarna. Idag vaknade vi 08.02 och upptäckte att Loke visst hade dagis idag, men eftersom jag är ledig så får han vara hemma. Han ska däremot dit i morgon fastän jag är ledig, har dock ett möte på mvc inbokat och han har ju endå rätt till sina 15timmar i veckan så jag ska "njuta" med gott samvete medans jag städar hemma i lugn och ro i morgon haha. Lång mening där ja!

Vi började dagen med frukost och sen direkt ner i tvättstugan, 3e maskinen rullar och ska snart hämtas, måste köpa en till torkställning för detta funkar inte haha. Loke är inte någon lätt match att ha med sig ner i källaren längre, jösses vad han ska jobba sig. Slänga sig på golvet som en geléklump och gapskratta är inget man uppskattar när man har lite saker att bära upp och ner haha. En riktig sketonge är vad han är ❤

Lite senare ska han åka till sin mormor medans jag måste göra ett ärende i stan som posten tydligen inte kunde sköta.. Skulle skicka 2 brev till FK men bara ena kom fram? Gött irriterande, handlar om min aktivitetsersättning (ingår i ungdomsgarantin, ofrivilligt eftersom jag vart arbetssökande i mer än 90 dagar och hade akassa) som ska betalas ut den 27, så de blir nog inget med de haha.

https://cdn1.cdnme.se/3958774/6-3/pic_519c9232ddf2b304b3280dda.jpg" class="image">

Bolibompamys

Morrn Morrn!

Bolibompamys i soffan här just nu, ska strax slänga både mig och Loke i duschen/badet innan dagis & jobb.
Vaknat 100 gånger inatt av både Loke och kramper i vaderna. Vaknade även utav just kramperna, börjar nästan bli outhärdligt..

Om en stund får vi lite kaffefrämmat. Jag är lite grinig på mig själv idag haha, jag har nämligen glömt laga matlåda så får åka en tidigare buss... Suck!

Jobb & bak

Ligger just nu i sängen.. Tanken va att samla på mig lite skönhetssömn, lättare sagt än gjort när heffaklumpen snarkar så väggarna skakar bredvid mig... Nyper till han lite då och då så han slutar, men efter en stund funkar lixom inte ens det haha, pratar alltså om Adde!

Började dagen med att bli inringd på jobb, så blev inte riktigt som planerat idag haha.. Tvättkorgen får växa 1 dag till helt enkelt och familjen fick nöja sig med gårdagens rester till middag haha. Jäkligt god middag med andra ord ;-)

Ikväll har jag & lilleman bakat 2 olika kakor - Silviakaka och kärleksmums.
Smakerna och konsistensen är ju lite annorlunda än vanliga med tanke på att dem är glutenfria... Men vi vänjer oss :) Det var dessutom helt klart godkänt ändå!

I morgon väntas jobb 11-15, så blir en kort dag, passande till min onda kärringkropp. Alltså vissa kvällar kommer jag verkligen inte ur soffan, låt dessa sista 10 (hoppas 7-8 veckor, om lillan blivit klar vill säga) gå fort nu så vi alla kan bli nöjda och glada :)

Nu har heffa vänt sig om här så nu får ja passa på att somna haha... Natti ❤

Köttgratäng

Tänkte dela med mig av ett jäkligt gott recept, vet inte vad man ska kalla den egentligen men Köttgratäng får de bli!

Detta behövs:

Valfritt kött i skivor
Champinjoner
Tomater
Lök
Bacon (helst med rökig smak)
Grädde
Senap (nisses eller kornig helst)

Stek köttet för fin & god yta, salta & peppra. skiva champinjoner och stek med lök (vi stekte ringar av löken). stek sedan bacon i önskad form, ska stekas ganska mycket.

Skiva tomater och lägg i botten på en ugnsform. Sedan på med köttet, champinjonerna, löken & bacon. Ta ca 0,5dl (minska om du har nisses senap eller annan stark) senap och vispa med 4dl (cirka, beroende på hur mycke man vill ha) grädde, salt, peppar & vitpeppar. Häll sedan gräddblandningen över resten och ställ in i ugnen ca 40 min.

Mums!

V29

God morgon!

Här vaknade vi tidigt som vanligt, haha fast mer i panik denna dag.. Loke hade nämligen kissat ner hela sin säng och stod i hörnet och skrek, lilla killen..

Jag kände mig bakis (?!) när jag vakna idag, konstigt nog. Kanske va dedär sista kakorna jag åt upp ur paketet igår, sockerbakis alltså.

Igår hade vi en riktigt bra dag återigen. Vi började hos svärmor med flera timmar utomhus med vattenlek, glass & sol. Senare fick vi främmat av min vän Zandra och hennes familj, då vi grillade och umgicks, mysigt!

I fredags entrade vi v29, den sista av de tre trimestrar och jag känner mig höggravid! Magen är fortfarande ganska liten, eller helt normal... Så den stör ej, men min kropp däremot... Min kropp känns som om den sprungit maraton jämt typ, ständig värk och stel i lederna. Sammandragningar, illamående och kramp är dagliga åkommor men nu är de slutspurten kvar bara så vi håller ut såklart :)

Hoppas ni får en fin dag ❤

Återigen så strular appen, inlägget skrevs i morse..

Lång utedag

Hej på er!

Här har vi haft en alldeles underbar dag med massor av främmat och bus på gården. Vi började dagen med en fika/lunch & bus ute med Malin och Leia, sen hem och stenslockna en stund . Senare gick vi ut igen och tjöta med Emma en sväng, och sist besök av Ludde & hans föräldrar samt Sofia och hennes sambo. Haha så här ligger en trött kille bredvid mg, som jag hoppas snart somnar!

Om/när Loke somnat tänkte jag bege mig till affären för att handla lite god kvällsmat/kvällsgott... Om jag inte somnar samtidigt som han haha.

Köpte för ett tag sedan min första långklänning, vet inte om jag gillar eller ogillar ännu.. Är väl en vanesak.

Hoppas ni haft en lika fin dag som oss ❤

Åh jag får panik! Detta inlägg skulle postats i gårkväll..

Jobbdag

Nu har vi precis ätit vad jag tror är, senaste middagen någonsin i detta huset. Pannbiff, potatismos & gräddsås blev det. Gott!
Både jag & Adde har jobbat hela dagen, därför de blev lite galet när ingen av oss hade tagit fram mat ur frysen i morse haha.

Jag älskar mitt jobb, man känner sig så uppskattad och får så mycket beröm hela tiden. Längtar tills på tisdag då nästa arbetsdag är planerad.

I morgon väntas ett tråkigt möte på AME resurs, sista två mötena denna veckan, sen går mina "kurskamrater" ut på praktik, medans jag gör... Ingenting haha, med tanke på maggen så är de ingen idé att jag påbörjar någon praktik.
När jag kommer tillbaka till programmet efter mammaledigheten är jag sugen på att ta mig en utbildning - Hotell & Resturang tänkte jag mig. Jag älskar ju serviceyrket och jag älskar att laga mat!

Nu ska vi mysa ner oss i soffan framför "Shrek" innan lilleman ska lägga sig. Hoppas ni haft en fin dag ❤



Jävla app! Detta inlägg skulle postats igår....

Trotsig

God morgon!

Här har vi som nästan alla vardagar ätit frukost i soffan. Loke äter bäst framför TVn så vi tar tillfället i akt kan man säga haha. Loke har tjatat om att "klappa kvack kvack" så får la gå mata dem stackarna sen åtminstonne haha. Med oss tar vi min vän Emilia & hennes dotter Novalie.

Får lite kaffebesök strax av en annan vän, vill höra allt om hennes möhippa som jag tyvärr inte kunde medverka på, pga min dumma dumma kropp och taskig planering från min sida.

Loke, vad ska man säga om han... KAOS, är nog rätt ord! Snacka om trotsig onge haha, han gör tvärt emot heeeela tiden, hörseln är avstängd och han bara skrattar när man säger till honom. En riktig buse, och vi ansåg inte alls att trotsen va välkommen men den ska vi ju också gå igenom tyvärr haha.

Hitta en bild från när vi sist mata ankorna

Ha en fin dag ❤

Glutenfria plättar/pannkakor

Prövade att göra plättar här hemma idag, väldigt improviserat men tänkte dela med mig av hur vi gjorde. På ett ungefär, så lägg till/minska om så behövs! Är inte de nyttigaste kanske men väääldigt gott :)

2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl finmix
1 msk mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker

https://cdn3.cdnme.se/3958774/6-3/pic_518f67cae087c33710c24d07.jpg" class="image">

Morgon i soffan

God morgon!

Här vaknade vi kl07.20 ca, efter en natt med några jobbiga uppvak.. Lilla Toker äter ju fortfarande välling på natten, och då gärna i soffan.. Haha så omständligt som möjligt ska de va! Nu när han börjat öka i vikt är tanken att vi ska försöka vänja honom av vid vällingen, det är heller inte varje natt han äter den dock.

Vi började dagen med frukost i soffan framför Bolibompa, lite gap & skrik (han fick inte klättra i fönstret, då braka allt loss haha) och kallt kaffe för min del.

Idag är tanken en massa utelek, så vi hoppas på fint väder. Just nu är de halvt molnigt/soligt & blåsigt haha.

Senare ska vi baka lite här hemma tänkte jag, bland annat drömrulltårta - glutenfri precis som den är. För Loke är ju nämligen glutenintolerant, för er som inte visste. Så förhoppningsvis blir jag bra på den sortens bakning tillslut och kan dela med mig lite här till fler "behövande" ;)

Nä nu hoppar Loke jämfota här bredvid och ropar "teckiii" (=välling) så får försöka avleda honom haha. Han åt just frukost nämligen.. Buse

Graviditet v28

Under denna graviditeten har jag haft ont i stort sett från dagen vi fick reda på att jag va gravid. Min foglossning är så jobbig att jag de flesta kvällar inte ens kan resa mig upp ur soffan, riktigt smärtsamt! Sedan har jag ischias, så jag tappar kontrollen över ena benet har jag upptäckt nu de sista.. Sitter jag med benen i kors tillexempel så händer det att jag inte kan flytta tillbaka benet.. Och de låser sig samtidigt som de smärtar både när ja sitter, står & går. Nu har jag äntligen växt i foglossningsbältet jag fick låna av en vän, så de kanske kommer underlätta.

Vikten har hittills ökat 4kg och de känns väldigt bra, nästan alla kläder passar fortfarande i strl36. Jeansen går ju däremot inte knäppa men har kört mammajeans sen v12-13 så de har inte vart nått bekymmer.

Illamåendet är borta, men tröttheten är tillbaka.

Nu får ja finbesök, hoppas ni har en bra kväll ❤

Hemma hos oss

Tidigare visade bilder för dem som följer oss på instagram. Men lite såhär ser det ut i nya lägenheten alltså.

För övrigt så har Loke precis somnat, vi har varit ute en sväng på gården och busat. Jag själv ska ta mig en macka eller 2 och ett glas oboy, har några avsnitt "unga mödrar" att ta ikapp så de ska ja också göra! ❤

Veliga jag!

Nu är jag tillbaka på denna sidan, igen!
Den andra bloggen känns lixom inte kul att driva när jag har den låst, tappar många av läsarna just pga det. Väldigt tråkigt, men jag vet ju själv hur jobbigt man tycker det är att hålla ordning på koder hit & dit.

Jag vill väldigt gärna fortsätta blogga, så vi ger denna blogg en sista chans :)


Hur det är med oss då? Jo, jag vet ju inte hur många av er här inne som vet (jo de är faktiskt några här endå haha) att jag är gravid? Vi väntar på lillasyster som beräknas komma mitten på augusti, något datum går vi inte ut med officiellt för vi vill slippa folks kommentarer om vi (mot förmodan) går över tiden. Vi trivs bra i nya lägenheten, förutom några småsaker som kunde vart bättre! Vi har tillexempel inget vagnförråd, ingen hiss och betalar väldigt dyrt för egentligen, ingenting!
Men vi får ta läget för vi vill bo i detta omrdådet, tills vi köper hus.

Tänkte visa lite bilder på lägenheten sedan om någon är intresserad :)

RSS 2.0